Volgend bericht Vorig bericht

Emmen, NijbrachtReconstructie rotonde

In Emmen bij de rotonde op de Nijbracht nabij de toegang tot het Emmtec-terrein was onderhoud benodigd aan de rammelstrook binnenin de rotonde. De rammelstrook is een strook waar voornamelijk de achterassen van het zware vrachtverkeer overheen gaan.


Vanwege de toegang tot het Emmtec terrein is een volledige langdurende afsluiting niet mogelijk. We hebben 66 prefab betonnen elementen geplaatst als nieuwe rammelstrook. Met GPS zijn de exacte locaties van de te plaatsen taartpunten uitgezet. In de elementen zijn schroefhulzen aangebracht voor hijsogen zodat de elementen met mobiele kraan geplaatst konden worden.

Nadat alle elementen met uiterste precisie op hun plek zijn gelegd, zijn de naden opgevuld en afgekit om een strak geheel te krijgen zonder kans op intredend vocht. Om een waterdichte aansluiting tussen het asfalt en het beton te kunnen krijgen zijn stroken met bitumenband langs het beton geplakt voor het afalteren. Dit bitumenband smelt bij het aanbrengen van het hete asfalt en zorgt op die manier voor een waterdichte aansluiting. Vocht tussen de verschillende materialen kan zorgen voor schades.

 

Naar het Emmtec-terrein is de weg breder gemaakt. De deklagen zijn alle in 1 dag aangebracht.

BEKIJK DE PROJECTFOTO’S

MEER INFORMATIE OVER DIT PROJECT?