Bedrijfsprofiel

De Roo Wegenbouw - Milieutechniek is een middelgrote aannemer die vanuit Emmen actief is in de Grond- Weg- en Waterbouw (GWW) en in de milieutechniek. Met modern materieel en geschoold personeel kunnen we elke klus aan. Van het herstellen van huisaansluitingen tot het leggen van een hoofdriool met grote diameter. We zijn inmiddels een dynamisch bedrijf en allround professional in de uiteenlopende disciplines op het gebied van infrastructuur en milieutechniek.

Projecten en werkzaamheden die we verrichten zijn: 
Bouw- en Woonrijp maken van terreinen voor zowel de overheid als de private sector. 
Grondverbetering en grondverzet. 
Grondsaneringen 
Aanleg van afwateringssystemen.  
Het leveren en aanbrengen van elementenverhardingen. 
Het leveren en aanbrengen van weg- en terreinfunderingen 
Het leveren en aanbrengen van asfaltverhardingen. 
Aanleg van bedrijfsterreinen voor Industrie en de Agrarische Sector 

Onze kernwaarden? Als familiebedrijf streven we naar een Duurzame Samenwerking met onze klanten, We staan voor onze kwaliteit en als we Ja zeggen, dan bedoelen we ook Ja. 

Asfalt Verwerking Noord

De Roo is mede-aandeelhouder van Asfalt Verwerking Noord (AVN). De Werkzaamheden van AVN bestaan uit het verwerken van asfalt, dit varieert van reparatiebakken en smalle fietspaden tot brede wegen waarbij meerdere machnies ingezet moeten worden. AVN beschikt over een modern specialistisch machinepark op het gebied van asfaltverwerking.  

Historie

De Roo is in 1932 begonnen als zelfstandig stenenzetter op de afsluitdijk. Vanuit de natte waterbouw is De Roo in Emmen en Schoonebeek uitgegroeid tot een grote aannemer op het gebied van verhardingen en rioleringen. 

In de periode dat de oliewinning in Schoonebeek actueel werd, is ook De Roo hier met wegenbouw gestart. Eind jaren ‘70 vormde de oliewinning directe aanleiding voor het oprichten van De Roo Pijpleiding & Installatiebouw en is men gestart, voor de NAM, met het aanleggen van leidingen in het olieveld.

In 1994 is De Roo Pijpleiding & Installatiebouw overgenomen door Hulsink uit Ootmarsum. Hierbij werd het onderdeel Hulsink-Noord, welke veel werkzaamheden voor de Gasunie en lokale nuts bedrijven uitvoerde, samengevoegd met de De Roo tot Hulsink de Roo Pijpleiding en Installatiebouw. Deze ging in 2000 op in BAM NBM Pijpleidingen en Industrie BV

Na 3 generaties De Roo wordt de directie sinds 1 april 2023 gevoerd door Erik Wolbers en Roel van den Berg.

Kwaliteitslabels

Wij hechten veel waarde aan het leveren van kwalitatief hoogwaardig werk. Dit beleid onderstrepen wij door op diverse kwaliteits- en veiligheidsnormen gecertificeerd te zijn. Om bodemsaneringen uit te mogen voeren gelden weer andere eisen en regels, ook hier kunnen wij aan voldoen.

Onze certificaten vind u hier 

Team

We werken met een team van mensen die zich laten kenmerken door flexibiliteit en een grote inhoudelijke vakkennis. We zijn met zijn allen gedreven om kwalitatief hoogwaardige werken met elkaar op te leveren.

 

 • Erik Wolbers

  Directeur

 • Roel van den Berg

  Directeur

 • Theo Harder

  Hoofd Administratie

 • Roelof Eefting

  Hoofduitvoerder

 • Rene van Dijk

  Bedrijfsbureau

 • Richard Ellermann

  Uitvoerder

 • Justin Nijmeijer

  Bedrijfsbureau

 • Marc Katoen

  Uitvoerder

 • Dennis Eefting

  Uitvoerder

 • Gesines de Vries

  Uitvoerder

MEER INFORMATIE OVER DIT BERICHT?