Doorfietsroute Borger-Exloo

Eerste stuk van de doorfietsroute is een feit!

 

De oplevering van de eerste fase van de doorfietsroute is een feit. Donderdag 13 juli hebben Erik Wolbers en Roel van den Berg van de Roo Wegenbouw-Milieutechniek samen met wethouder Jeroen Hartsuiker een stuk van het fietspad geopend.

Roel van den Berg: ,,Het is een voorrecht om in zo’n mooie omgeving aan zo’n mooi project te mogen meewerken. Ik ben trots op onze mensen die in deze korte tijd al zo veel werk verzet hebben. De samenwerking tussen gemeente en De Roo verloopt prima en we zien vol vertrouwen de tweede fase tegemoet.”

 

Doorfietsroute
Een doorfietsroute is niet zomaar een fietspad. Het is een extra breed fietspad, bedoeld om fietsers nog meer te laten fietsen. Het brede fietspad is een stuk fijner voor zowel woon-werkverkeer als voor recreatieve fietsers. Ook zijn auto’s te gast op dit stuk fietspad, wat duidelijk is aangegeven.

Wethouder Jeroen Hartsuiker: ,,Als gemeente vinden we fietsen belangrijk, het is goed voor de gezondheid én goed voor het milieu. We willen dat scholieren, inwoners en toeristen volop gebruik kunnen maken van onze fietspaden. Met een mooie doorfietsroute hopen we dat nog meer mensen op de fiets stappen.”

 

Werken in fases
Op dit moment is de eerste fase afgerond. Dit liep vanaf de ingang van Roompot Vakantiepark Hunzedal tot en met de parkeerplaats van SV Borger. Nu komt de tweede fase eraan, dat loopt van de parkeerplaats tot en met het bos van Exloo. De weg gaan we daar vervangen.

 

Dit project is een begin van de ambitie om een doorfietsroute te maken van Borger, via Exloo en Valthe naar Emmen.

BEKIJK DE NIEUWSFOTO’S

MEER INFORMATIE OVER DIT BERICHT?