Volgend bericht Vorig bericht

StadskanaalDuiker Dwarssplitting

In opdracht van de gemeente Stadskanaal zijn wij bezig met het vervangen van een duiker aan de Dwarssplitting te Stadskanaal. De capaciteit van de oude ronde duiker met een doorsnede van 800 mm was niet meer voldoende, daarom is er voor gekozen om deze te vervangen door een rechthoekige duiker van 1000x2000 mm.

Na het opbreken van de verhardingen en het aanbrengen van tijdelijke dammen, is er een dubbele streng bemaling geplaatst om de werkput goed droog te houden. Om de afvoer van het water te waarborgen, is er een pomp geïnstalleerd met een capaciteit van 350 m3/uur, zodat bij sterke stijging van de afgedamde watergang het water overgepompt kan worden.

De nieuwe duiker wordt aangebracht op zogenaamde onderslagbalken, op deze balken worden de nieuwe 5.5 ton wegende duikerelementen geïnstalleerd, met behulp van een 80 ton telescoopkraan. Het geheel wordt na de installatie afgespannen door stelen kabels, zodat de elementen goed strak in elkaar zitten.

Na installatie van de nieuwe duiker worden de voetpaden, rijbaan en bermen weer hersteld en is het water weer vrij om zijn weg te vervolgen.

 

BEKIJK DE PROJECTFOTO’S

MEER INFORMATIE OVER DIT PROJECT?