Volgend bericht Vorig bericht

Ter ApelOngelijkvloerse kruising N391 / N366

 

*Update*

In de nacht van 13 op 14 juli 2018 zijn de laatste asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd en is de belijning aangebracht. Vanaf 9 uur in de ochtend is de weg in zijn nieuwe vorm open voor het verkeer.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onlangs zijn de werkzaamheden gestart om een ongelijkvloerse kruising te realiseren bij de aansluiting van de N391 op de N366. De opdracht wordt gegeven door de Provincie Drenthe, maar het project overschrijdt de provinciegrenzen. De werkzaamheden vinden ook plaats op grondgebied van de provincie Groningen.

Samen met Nonak BV realiseren we een ongelijkvloerse kruising en verdwijnt de huidige rotonde. Vanuit alle richtingen zal de doorstroming verbeteren.

De ophogingen voor het viaduct worden gemaakt van AEC-bodemas, dit is het as wat overblijft van de verbranding van huisvuil. De landhoofden worden gemaakt van AEC-bodemas, waarna deze worden afgedekt met folie en een beschermende laag, alvorens het nieuwe wegdek erop komt.

Een tijdelijke rotonde wordt midden in het werk gemaakt zodat het verkeer vrijwel altijd door kan blijven gaan. Door deze manier van uitvoeren is er goed gescoord met het plan van aanpak en hebben we deze EMVI-aanbesteding weten te winnen.

MEER INFORMATIE OVER DIT PROJECT?